Skip to main content Skip to search

Autoverzekering

Autoverzekering
Een fietser die van links de weg over schiet, steenslag in uw voorruit of iemand vóór u, die plotseling remt. Ook als u al jaren schadevrij auto rijdt, weet u dat ongelukken in deze kleine hoekjes zitten. Het hebben van een goede verzekering is dan een hele opluchting.

Met onze autoverzekering bent u verzekerd van een complete dekking tegen een aantrekkelijke premie. U kunt kiezen uit drie verzekeringsvormen:

WA verzekering
Zonder WA-verzekering is autorijden niet toegestaan. Daarom bevat elke vorm van autoverzekering een WA-gedeelte. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. De WA-verzekering dekt de schade – tot € 2.500.000,- per gebeurtenis – die u aan derden toebrengt met uw auto en/of aangekoppelde caravan of aanhanger. Die schade kan zowel materieel als lichamelijk zijn. Een WA-verzekering vormt de basis en is dus meteen ook de goedkoopste vorm van autoverzekering.

Beperkt cascoverzekering (WA extra)
Breidt u de WA-verzekering uit met een beperkt cascoverzekering, dan betaalt u wat meer. In ruil voor de iets hogere premie bent u dan echter voor een heel belangrijk deel verzekerd tegen schade aan uw eigen auto. Bijvoorbeeld bij diefstal van of uit het voertuig en ook bij storm en hagel, brand en ruitbreuk, joyriding en botsing met loslopende dieren.

Volledig cascoverzekering (allrisk)
De meest complete autoverzekering, een WA- plus volledig cascoverzekering (allrisk), verzekert u behalve tegen bovengenoemde gebeurtenissen ook tegen botsen, slippen en omslaan.

Uitbreidingsmogelijkheden

De autoverzekering kan worden uitgebreid met de volgende aanvullende dekkingen. Ongevallen inzittendenverzekering Voor een geringe meerpremie maakt u de dekking compleet met een ongevallen inzittendenverzekering. U en uw passagiers zijn dan verzekerd tegen de gevolgen van een ongeval. Los van de schuldvraag wordt er bij overlijden of blijvende invaliditeit een van tevoren gekozen bedragen uitgekeerd. Dat geld kan volledig naar eigen inzicht worden besteed.

Schade- inzittendenverzekering Ook bij de schade inzittendenverzekering volgt uitkering ongeacht de schuldvraag.  Deze verzekering vergoedt echter alleen de daadwerkelijke schade. Naast bovengenoemde uitbreidingen is een aparte rechtsbijstandverzekering tegenwoordig geen overbodige luxe. Deze verzekering biedt de deskundige hulp van een team van juristen en verkeersdeskundigen dat u nagenoeg elke juridische zaak van A tot Z uit handen neemt.